62. Ginekološko akušerska nedelja

Prof. dr Aleksandar Stefanović

KGA KCS, Beograd

Prof. dr Aleksandar Stefanović

KGA KCS, Beograd
+381 11 361 5592
gak.stefanovic@gmail.com

Biografija

Prof. dr Aleksandar Stefanović (1963.) rođen je u Beogradu .

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCS radi od 1990. godine, a na Medicinskom fakultetu je dobio zvanje vanrednog profesora u julu 2012. godine.

Prof. Stefanović je predavač po pozivu iz oblasti radikalne onkološke hirurgije na međunarodnim i domaćim skupovima, kao i aktivni učesnik velikog broja značajnih stručno-naučnih skupova.

Član je Evropskog udruženja za ginekološku onkologiju (ESGO), Udruženja za ginekološku onkologiju Srbije (UGOS), Srpskog lekarskog društva (SLD), Ginekološko-akušerske sekcije SLD, Udruženja Ginekologa i Obstretičara Srbije, Društva Srbije za borbu protiv raka i drugih stručnih organizacija, na čelu je Republičke stručne Komisije za prevenciju karcinoma grlića materice.

Učesnik je u dva naučno-istraživačka projekta: “Kancer i trudnoća” , za period 2011-2015. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, a u drugom je saradnik na projektu pri Medicinskom fakultetu u Prištini.

U okviru svoje dvadesetogodišnje stručne delatnosti intenzivno se bavi ginekološko-onkološkom hirurgijom, radikalnim operativnim zahvatima, pretežno iz oblasti ginekološke onkologije (karcinomi jajnika, grlića materice i endometrijuma).
Od decembra 2012. Godine nalazi se na čelu Klinike za ginekologije i akušerstvo KCS.

Sva predavanja Prof. dr Aleksandar Stefanović