62. Ginekološko akušerska nedelja

ZBOG GINEKOLOGA SAM IZGUBILA BEBU! – Šta kada vas neko optuži na internetu?

TEMATSKO PREDAVANJE - Ginekološko akušerska sekcija SLD i Roditeljski portal Bebac.com
08 Jun 2017
14:15 : 15:00
Sala "Ivo Andrić"

ZBOG GINEKOLOGA SAM IZGUBILA BEBU! – Šta kada vas neko optuži na internetu?

Digitalni svet se razvija brže nego što smo mogli zamisliti.

Sve veći broj pacijenata traga za medicinskim informacijama na internetu i komentariše rad lekara. Sada u ordinacije ulaze pripadnici milenijal generacije, koji u lekarima često ne vide medicinski autoritet, već samo osobu koja obavlja jednu vrstu posla i samim tim se ne ustručavaju od komentarisanja njihovog profesionalno rada u javnosti, ne vodeći računa o pouzdanosti informacija koje dele sa drugima.

Vrlo često pacijenti koriste pravnu neuređenost interneta optužujući lekare za nesavesno lečenje što doprinosi urušavanju profesionalnog integriteta lekara, ali i celokupnog zdravstvenog sistema u Srbiji. Zakonska regulativa je neuređena na ovom polju i postavlja se pitanje kako se boriti protiv neistina iznetih na internetu.

Sistemsko rešenje za ovaj problem ne postoji, nego se svakom slučaju mora individualno prilaziti kako bi kontrolisali i umanjili potencijalnu štetu. Međutim, konstantno bavljenje online reputacijom doprinosi većoj otpornosti na krizne situacije, jer najveći neprijatelj lekara na društvenim mrežama je njihova odluka da ih ignorišu.

Predavanje omogućio roditeljski portal Bebac.com.